Werken bij Oreel

Werken bij Oreel

Werken bij Oreel betekent een gezonde werkplek, goede sfeer en volop ontwikkelingskansen. We hebben altijd plek voor mensen met enthousiasme en aanleg voor techniek, ook als je niet de juiste vooropleiding of werkervaring hebt. Oreel biedt zij-instromers een volledig leertraject op maat. Je kunt meteen aan de slag en krijgt de juiste begeleiding. In een aantal weken leer je in de praktijk de basistechniek, van waaruit je jezelf verder ontwikkelt. Ook voor mensen met veel ervaring is Oreel een uitdagend bedrijf. Je gaat aan de slag voor grote klanten wereldwijd en krijgt de kans te werken met zeer geavanceerde apparaten, sommigen zelfs uniek in Noord-Nederland.

Soms moet je een gokje wagen!

Eén van de collega’s die als zij-instromer bij Oreel binnenkwam is Klaas Jan de Goede. ‘Ik ben voorman op de laserafdeling. We hebben een goed gemotiveerd team. De sfeer is sociaal en we werken elke dag hard om kwaliteit te leveren.

Mijn oorspronkelijke werk was teamleider in de printindustrie. Op mijn 17 e begon ik in die sector en door de jaren heen heb ik mooie ontwikkelingen gemaakt. Ik heb er altijd met plezier gewerkt. Door concurrentie uit het buitenland ging het in die branche financieel steeds minder, de omzetten namen met de maand af. Ik voelde de bui al hangen en koos eieren voor mijn geld; een nieuwe carrière.

Ik ging op zoek naar een baan met een goed toekomstperspectief en zag dat er voor metaalbewerking een stabiele markt is. Daarna solliciteerde ik eigenlijk direct bij Oreel met de mededeling dat ik niet wist wat werken in de metaal precies inhield, maar dat ik voor alles openstond. Voor mij was het een gok maar voor Oreel ook. Gelukkig heeft het van beide kanten goed uitgepakt en ben ik Oreel nog altijd dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven.

Eerst liep ik natuurlijk mee op makkelijke functies. Ik pakte het vlot op en mocht al gauw zelf de machine bedienen. Het verliep allemaal heel soepel. Na verloop van tijd gaf ik aan dat ik bij Oreel wilde blijven maar dan wel meer leiding wilde geven. Dat is gebeurd en ik zit hier nu helemaal op mijn plek. Als je veel wil is er veel te beleven. Oreel groeit en de techniek ontwikkelt zich supersnel, dus dit werk blijft uitdagend. Ik ga een mooie toekomst tegemoet. Tegen mensen die een andere carrière overwegen zou ik zeggen waag de gok. Als het enigszins aansluit bij je interesses en je hebt de juiste mentaliteit kun je ver komen.

Bekijk vacatures
Finalist Verkiezingen Friese Ondernemer

Sytse Oreel is geïnterviewd door de NDC- Mediagroep inzake de finale voor de Verkiezingen Friese Ondernemer.

Bekijk nieuwsbericht