Marjolein Doets: “Ik was de eerste vrouw bij Oreel en niet de laatste’’

Marjolein

“Ik was de eerste vrouw bij Oreel en niet de laatste’’

Ik heb onderwijskunde gestudeerd aan de universiteit, maar heb de opleiding niet afgemaakt. Later was ik onder andere websitebeheerder bij een museum en voorsorteerder bij PostNL. Altijd had ik maar contracten voor een paar uren en voor korte tijd.

Toen het zoveelste contract ophield, dacht ik: ik ga iets heel anders doen. Zo kwam ik bij een uitzendbureau die zocht naar mensen die via een omscholingstraject de techniek in wilden.

Ik werd in acht weken klaargestoomd als verspaner en liep tien weken stage bij Oreel. Dat beviel van beide kanten goed, dus mocht ik blijven. Ik kreeg eerst een halfjaarcontract via het uitzendbureau, daarna kwam ik in dienst bij Oreel.

Verspaning vind ik mooi werk. Het is een combinatie van hoofdwerk en lichamelijk werk. Oreel investeert veel in nieuwe technieken, waardoor je steeds nieuwe dingen leert. Ik werk nu ook met een gloednieuwe machine. Dat geeft een kick.

De metaalbranche staat bekend als mannenbranche en dat verandert. Als vrouw hoor ik er gewoon bij. Ik was de eerste vrouw die bij Oreel kwam werken, maar inmiddels werken er meer.

Voor mij was dit werk een hele nieuwe tak van sport; ik had nooit verwacht dat ik in de metaal terecht zou komen. En, ik vind het geweldig! Ik kan nog heel veel nieuwe dingen leren en blijf zo in beweging.

Open Sollicitatie