Logistieke diensten

Logistieke diensten

Uw magazijn overbodig maken? Geen incourante voorraden meer? Gewoon rechtstreeks geleverd krijgen naar de werkplek waar u uw product nodig heeft? Oreel heeft dit samen met een aantal partners in grote mate gerealiseerd. Zonder prijsverhogingen!

Recent ging Oreel een intensieve samenwerking aan met een machinebouwer in de grading & sorting van groenten en fruit. Het doel was om de doorlooptijden te verkorten, zowel voor het uitbesteed traject als de assemblage tijd. Reden: Kortere levertijden zorgt voor een concurrentievoordeel en daarnaast minder kapitaalbeslag. Alle niet-waarde toevoegende handelingen dienden te worden geëlimineerd. Het resultaat is een verkorting van de doorlooptijd van 3 weken in de uitbesteed fase. Ook intern kon er het nodige worden bespaard doordat Oreel de machinedelen zodanig verpakt dat deze recht uit de vrachtwagen op de assemblageplek afgeleverd worden. Zaken als uitpakken, controleren, tussenopslag in magazijnen, order picken met alle risico’s op incourant worden en beschadigen van dien behoren tot het verleden.

Door een heldere communicatie en samenwerking tussen uitbesteder en toeleverancier is de total cost of ownership geminimaliseerd.