Oreel & innovatie

Oreel & innovatie

Innovatie is één van de pijlers van Oreel. Alleen door te innoveren blijven we al generaties lang relevant. Zo hebben we ons gespecialiseerd in gerobotiseerd laserlassen; een techniek waarmee we snelheden van 10 centimeter per seconde halen en ook probleemloos complexe vormen kunnen maken. Een goed voorbeeld daarvan zijn de inwerppunten voor ondergrondse afvalinzameling. Voorheen was de productie daarvan een omslachtig proces en hadden de inwerppunten geen lange levensduur.

Samen met onze klant, een grote producent van afvalcontainers, ontwikkelden we een nieuwe productiemethode voor deze inwerppunten. Nu leveren we in korte tijd grote hoeveelheden van technisch hoogstaande kwaliteit. Iedere week rollen er in Hallum 100 tot 150 inwerppunten van de band die door heel Europa worden gebruikt.

Naast het ontwikkelen van vernieuwende productietechnieken voeren we ook innovaties door in de rest van het bedrijf. Robotisering en digitalisering spelen daarbij een grote rol. In de fabriek wordt al jaren papierloos gewerkt en het beladen en ontladen van producten is geheel geautomatiseerd. Zo werken we bij Oreel altijd aan een bedrijf dat voldoet aan de modernste standaarden.