Over ons

Over ons

De basis van ons bedrijf werd in 1855 gelegd door oprichter Klaas Oreel. In meer dan 165 jaar ontwikkelde Oreel zich van een fabrikant van melkbussen naar een specialist in het bewerken en afwerken van staal, roestvaststaal en aluminium. Oreel is een echt familiebedrijf. De huidige leiding is in handen van Sytse Oreel, de vijfde generatie. De kracht van ons bedrijf is het anticiperen op een veranderende wereld waarin industriƫle ontwikkelingen en technieken elkaar snel opvolgen. De basiswaarden van Oreel zijn door de jaren heen hetzelfde gebleven: kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Kracht van Oreel

Inspelen op actuele marktontwikkelingen doen wij door gericht te investeren in innovatieve technologieƫn en in een hoogwaardig en zeer modern machinepark. In combinatie met de kennis en kunde van onze ervaren medewerkers, vormt dat de basis van de kracht van ons bedrijf.

Onze klanten profiteren in deze bedrijfsdoelstellingen optimaal van het brede scala aan productiefaciliteiten en de platte organisatie met korte lijnen. Wij verzorgen alle soorten maatwerk en assemblages, van klein naar groot. De transparante communicatie met onze opdrachtgevers zorgt bovendien voor snelle service en korte doorlooptijden. Dit resulteert in meer omzet en minder onderhandenwerk voor onze klanten. De veelal duurzame klantrelaties bewijzen het vermogen van Oreel tot het realiseren van een succesvolle samenwerking.

Oreel en duurzaamheid

Duurzaamheid is bij Oreel geen hol begrip. Binnen onze organisatie gaan wij bewust om met milieu en energie, onder meer door het gebruik van duurzame faciliteiten. Als erkend leerbedrijf vervullen wij tevens een maatschappelijke en educatieve functie.

De kwaliteit van onze processen wordt geborgd door ISO 9001:2015 en voor defensiegerelateerd werk AQAP 2110.

Friese Onderneming van het Jaar 2020

Oreel is genomineerd voor Friese onderneming van het jaar 2020!

Bekijk nieuwsbericht