Over ons

Over ons

De basis van ons bedrijf werd in 1855 gelegd door oprichter Klaas Oreel. In meer dan 165 jaar ontwikkelde Oreel zich van een fabrikant van melkbussen naar een specialist in het bewerken en afwerken van staal, roestvaststaal en aluminium. Oreel is een echt familiebedrijf. De huidige leiding is in handen van Sytse Oreel, de vijfde generatie. De kracht van ons bedrijf is het anticiperen op een veranderende wereld waarin industriële ontwikkelingen en technieken elkaar snel opvolgen. De basiswaarden van Oreel zijn door de jaren heen hetzelfde gebleven: kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Kracht van Oreel

Inspelen op actuele marktontwikkelingen doen wij door gericht te investeren in innovatieve technologieën en in een hoogwaardig en zeer modern machinepark. In combinatie met de kennis en kunde van onze ervaren medewerkers, vormt dat de basis van de kracht van ons bedrijf.

Onze klanten profiteren in deze bedrijfsdoelstellingen optimaal van het brede scala aan productiefaciliteiten en de platte organisatie met korte lijnen. Wij verzorgen alle soorten maatwerk en assemblages, van klein naar groot. De transparante communicatie met onze opdrachtgevers zorgt bovendien voor snelle service en korte doorlooptijden. Dit resulteert in meer omzet en minder onderhandenwerk voor onze klanten. De veelal duurzame klantrelaties bewijzen het vermogen van Oreel tot het realiseren van een succesvolle samenwerking.

Aweta

‘Elkaar beter maken, daar draait het om.’

Oreel zorgt voor een complete toelevering zodat klanten in één keer klaar zijn. Naast producten op maat betekent dat ook logistieke oplossingen op maat. Een intensieve band met de klant ligt hieraan ten grondslag. Oreel werkte de afgelopen jaren aan een optimaal toeleverproces voor Aweta; een grote speler op het gebied van sorteer- en verpakmachines in de groente- en fruitindustrie. ‘Wij opereren aan de wereldtop en onze klanten stellen hoge eisen aan ons. Logischerwijs verwachten wij dus ook veel van onze toeleveranciers,’ aldus Peter Vermaat, verantwoordelijk voor de inkoop en logistiek bij Aweta. ‘Oreel kan onderdelen maken waar wij behoefte aan hebben. Het belangrijkste is dat de logistiek daarna zo verloopt dat wij op de vloer alles probleemloos kunnen oppakken en in de machinebouwlijn krijgen. Dat kan Oreel heel goed, ze onderscheiden zich daarmee echt van andere partijen.

Bij Aweta bouwen we tussen de 10 en 15 dagen een hele sorteermachine op. Als zich dan een calamiteit voordoet is het van groot belang dat je een flexibele leverancier hebt die ad hoc iets opnieuw kan maken. Zonder discussies of onnodig wachten, want daar kunnen we niet mee aankomen bij onze klanten. Oreel snapt dat heel goed en kent ons werkproces.

We werken echt op basis van een partnership. Onderling hebben onze bedrijven vaste contactpersonen en vaste meetings. De laatste jaren hebben Aweta en Oreel procesmatig veel stappen gemaakt en tegenwoordig proberen we vooral de logistiek verder aan te scherpen. We willen bijvoorbeeld minder verpakkingen gebruiken en kijken samen naar slimmere oplossingen. Elkaar beter maken, daar draait het om.’