Logistieke oplossingen

Logistieke oplossingen

Aweta

‘Elkaar beter maken, daar draait het om.’

Oreel zorgt voor een complete toelevering zodat klanten in één keer klaar zijn. Naast producten op maat betekent dat ook logistieke oplossingen op maat. Een intensieve band met de klant ligt hieraan ten grondslag. Oreel werkte de afgelopen jaren aan een optimaal toeleverproces voor Aweta; een grote speler op het gebied van sorteer- en verpakmachines in de groente- en fruitindustrie. ‘Wij opereren aan de wereldtop en onze klanten stellen hoge eisen aan ons. Logischerwijs verwachten wij dus ook veel van onze toeleveranciers,’ aldus Peter Vermaat, verantwoordelijk voor de inkoop en logistiek bij Aweta. ‘Oreel kan onderdelen maken waar wij behoefte aan hebben. Het belangrijkste is dat de logistiek daarna zo verloopt dat wij op de vloer alles probleemloos kunnen oppakken en in de machinebouwlijn krijgen. Dat kan Oreel heel goed, ze onderscheiden zich daarmee echt van andere partijen.

Bij Aweta bouwen we tussen de 10 en 15 dagen een hele sorteermachine op. Als zich dan een calamiteit voordoet is het van groot belang dat je een flexibele leverancier hebt die ad hoc iets opnieuw kan maken. Zonder discussies of onnodig wachten, want daar kunnen we niet mee aankomen bij onze klanten. Oreel snapt dat heel goed en kent ons werkproces.

We werken echt op basis van een partnership. Onderling hebben onze bedrijven vaste contactpersonen en vaste meetings. De laatste jaren hebben Aweta en Oreel procesmatig veel stappen gemaakt en tegenwoordig proberen we vooral de logistiek verder aan te scherpen. We willen bijvoorbeeld minder verpakkingen gebruiken en kijken samen naar slimmere oplossingen. Elkaar beter maken, daar draait het om.’