Plaatwerk XL

Plaatwerk-XL

PlaatwerkXXL

Onze filosofie van toelevering is dat complete toelevering ook een specialisme is: zoveel mogelijk een situatie van one-stop-shop bieden voor uitbesteders. Ook al is 90% van alle plaatwerkdelen kleiner dan 3 meter, de trend is dat ontwerpen steeds vaker uit één (XXL) stuk worden geconstrueerd. En daardoor verwachten wij dat er een groeiende vraag zal zijn naar delen van 4meter en langer.

XXL Lasersnijden

Al jaren beschikken wij over een lasersnijder met een bereik van 4×2 meter. Sinds mei 2014 is daar een LVD 6KW lasersnijder bij gekomen met een bereik van maar liefst 12×3 meter met wisseltafel. Uiteraard kan hierop een plaat tot 12 meter worden gesneden maar ook 4x 6 bij 1,5 meter per tafel of 8x 3 bij 1,5 meter plaat. Met deze verkapte automatisering waarbij beide snijtafels gevuld kunnen worden met kleinere formaten geeft het de machine een flexibele invulling voor de klantvraag van dat moment.

XXL Kanten

Sinds 2012 beschikken wij over een Safan tandem kantbank van 2x 4,3 meter. De keus voor een tandem ligt in de gedachte dat op het moment dat er geen lang zetwerk gevraagd wordt, de capaciteit verdubbeld kan worden door de machines zelfstandig te laten werken. Per april 2015 beschikken wij zelfs over een LVD tandem van 2x 6 meter met een perskracht van 1260 ton over 12 meter. Deze machine is voorzien van 4 buighulpen en een hoekmeetsysteem hetgeen er voor zorgt dat de eerste zetting altijd goed is. Vooral bij groot plaatwerk is verspilling door een verkeerde buiging erg kostbaar.

Verder hebben de machines een uitlading van 1000 mm waardoor we niet snel tegen beperkingen aan zullen lopen. Wij hopen met deze capaciteit een passende oplossing bieden in de vraag naar XXL plaatwerk voor onze huidige en toekomstige partners.