Vrouwen in de techniek

Vrouwen in de techniek

Vrouwen in de techniek (Door collega Marjolein Doets)

Als je als vrouw vwo hebt gedaan, dan ga je daarna naar de universiteit of het hbo. Een mbo opleiding in de metaalbewerking zal nooit in iemands hoofd opkomen, het is simpelweg geen optie.  Dat ik het later toch als optie ben gaan zien, was echt een openbaring. En als je dan zonder enige ervaring of relevante vooropleiding toch aan zo’n omscholingstraject mee mag doen, dan moet je die gouden kans met beide handen aangrijpen.

 

Omscholen
Deze kans kreeg ik dankzij Randstad en Verder in Techniek. In 8 weken een compleet nieuw vak leren, waar bovendien zoveel vraag naar is, dat er een rooskleurige carrière in het verschiet ligt.
Het was een intensief traject. Ik ging 8 weken op kamers in Emmen omdat de dagelijkse reistijd van en naar Leeuwarden me anders op zou breken. Daarnaast was alles nieuw voor mij, ik had nog geen kapstok waar ik de informatie aan op kon hangen. We hadden een erg leuke klas die elkaar veel gesteund heeft. Samen over de eindstreep, dat is het doel. Bevlogen docenten die enorm veel kennis en ervaring hebben én dat met geduld enthousiasme op ons (mannen en vrouwen) over wisten te brengen. De 8 weken vlogen om en we hebben inderdaad alle zes de eindstreep gehaald.

Stage & Contract
Na de 8 weken opleiding kon ik 10 weken stage lopen bij Oreel in Hallum. In een leuk, klein team kon ik daar in praktijk brengen wat ik de afgelopen tijd had geleerd. Aangezien er andere machines met andere besturingssystemen gebruikt werken, was er weer een boel te leren. Omdat er in zo’n korte tijd zoveel informatie op je af komt, is het een pittige periode. Maar omdat het zo’n leuk vak is, vliegen ook hier de dagen weer om. Na de stage ben ik nog een half jaar in dienst geweest bij Oreel via Randstad en sinds afgelopen maart ben ik rechtstreeks bij Oreel in dienst en heb ik een jaarcontract gekregen.

Het blijft bijzonder hoe een leven binnen een jaar zo kan veranderen. Mei 2017 begon ik met het traject en maart 2018 had ik al een jaarcontract in de pocket. Ik ga dagelijks met plezier naar mijn werk en zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Friese Onderneming van het Jaar 2020

Oreel is genomineerd voor Friese onderneming van het jaar 2020!

Bekijk nieuwsbericht